↓ Archives ↓

Category → Tjäna pengar på att blogga

Tjäna pengar på din blogg – Del 2 (Affiliates)

Tänkte skriva vidare på hur man kan tjäna pengar på sin blogg. Denna del kommer att handla om hur man tjänar pengar från affiliatenätverk.

edit: det var ett tag sedan detta skrevs. För mer uppdaterad information om hur man tjänar pengar online, läs min blogg.

Att tjäna pengar via affiliates är egentligen inget svårt eller komplicerat, utan det svåra är att komma upp i större summorna. För att kunna tjäna mycket kosing via affiliates så behöver man väl konverterande webbplatser med hög trafik.

1. Börja med att registrera dig på ett affiliatenätverk.

Här är en lista på de jag anser vara de bästa affiliatenätverken:

2. Hitta en annonsör du vill använda dig av på din blogg. Tänk ut vilka typer av annonser du vill visa för dina besökare. Det finns mer eller mindre tre olika sätt att tjäna pengar via affiliates:

  1. Klick – för varje gång en unik besökare klickar på din annons får du betalt. Ersättning mellan 10 öre till 10 kr.
  2. Lead – för varje gång någon registrerar sig via din länk. Kan även vara intresseanmälan m.m.
  3. Sale – när du skickar vidare en besökare till en  butik som sedan handlar något får du provision, oftast i procentform.

Välj vilket som du tror kommer fungera bäst för din blogg.

3. Du kan välja mellan att lägga upp annonsen i form av en banner eller textlänk. Textlänkar sägs vara mer konverterande men banners är mer synliga. Man får testa sig fram helt enkelt.

Ta koden för den annons du vill använda och lägg in på lämpligt ställe på din blogg.

Mer komplicerat än så behöver det inte vara. Det svåra är att få dina annonser att konvertera och tjäna pengar åt dig.

Tjäna pengar på din blogg

Ett inlägg om att tjäna pengar från sin blogg via Blogvertiser.

Att tjäna pengar från sin blogg är faktiskt inget svårt. Det kostar ingenting och det är mycket lätt att komma igång. Det du måste förstå innan du får upp förhoppningar om hur pengar kommer flöda in på ditt bankkonto på en natt är att idag finns det hur många bloggar som helst, nästan alla har något form av reklam på sin hemsida, men nästan inga tjänar några stora summor. Detta beror på att internet är överfullt av onischade- och skräpiga bloggar som inte ger något värde till besökaren.

Det vanligaste sättet är att man lägger upp någon form av reklam på bloggar, några stora aktörer är Google Adsense, TradeDoubler, Adtraction m.fl. Det funkar bara att tjäna pengar på detta om man har en kvalitativ och nischad blogg som har en köpstark och relaterad målgrupp.

Jag vill presentera en annan metod att tjäna pengar via sin blogg utan att behöva fylla den med reklam. Ett sätt som inte används av särskilt många – men det funkar (och det vet jag av egen erfarenhet).

Låt mig presentera Blogvertiser..

Blogvertiser är ett sätt för annonsörer att få kontakt med bloggare. Det går ut på att du får uppdrag, som kan betala allt från 1 kr till 500 kr per inlägg. Uppdragen innefattar att du skriver ett blogginlägg om en tjänst, produkt eller något annat projekt, samt länkar till respektive, och får betalt för det. Ersättningen beror på olika faktorer; bl.a hur gammal blogg du har, antal besökare, sökmotortekniska faktorer m.m. Du kommer inte bli rik, men det finns goda chanser för dig att tjäna lite extra pengar på internet.

Jag tänker inte gå in mer på hur Blogvertiser fungerar, utan det får du själv ta reda på genom att bli medlem.